Installatie en advies Xilica systeem bij Laurentz Eten en Drinken

Op een vroege dinsdagmorgen in augustus ontmoet ik ondernemer Arjan Sierhuis. In samenwerking met Dijkman Carbaat Bouw zette hij in 2019 zijn schouders onder de ingrijpende verbouwing van de meer dan 100 jaar oude jongensschool tegenover de Laurentius kerk, tot een moderne horeca-onderneming. Tien dagen na opening van “Laurentz” volgde de corona lockdown. “Gelukkig zijn de deuren inmiddels weer open en kan ik dankzij slimme oplossingen snel schakelen om onze gasten een heerlijke avond te bezorgen!”

Multifunctioneel
Laurentz is een veelzijdige locatie: je kunt er lunchen, dineren én genieten van een cultureel programma dankzij de samenwerking met Cultureel Centrum de Cirkel en Het Filmhuis. Dit alles vraagt om goed uitgedachte oplossingen voor licht en geluid. “Michael Melse van M-Sound weet op dat gebied gewoon heel goed wat hij doet”, aldus Sierhuis. “Voordat de verbouwing begon heeft hij een plan gemaakt voor de bekabeling en de bediening van ons licht- en geluidssysteem. Met behulp van een tablet kan ik qua licht en geluid nu heel eenvoudig alle kanten op en dat bevalt uitstekend”. In de technische ruimte toont Sierhuis trots het kloppend hart van het Xilica systeem. “Vroeger liepen overal dikke kabels en leek het wel of je op de set van een filmproductie stond. Dat is nu niet meer nodig. Hoe ik mijn zalen nu ook gebruik, alles loopt netjes over hetzelfde systeem dat al in de bouw helemaal is weggewerkt achter het stucwerk”.


Anders denken
“In deze uitdagende tijd van coronamaatregelen ga je anders denken. Een tot de nok toe gevulde zaal met 350 man en een rockband zit er op dit moment gewoon even niet in”. Sierhuis zoekt daarom naar andere mogelijkheden. “Het restaurant loopt goed. We besteden meer dan gemiddeld aandacht aan onze kaart en ik zou daar graag een mooie beleving aan toevoegen: theatervoorstellingen, een zitconcert of bijvoorbeeld een optreden van een illusionist. Het kán technisch allemaal met het nieuwe systeem dat M-Sound adviseerde en installeerde!”

Zonder technische kennis, toch alles onder controle: het kan met Xilica!

“Als er een DJ op een bedrijfsfeest in de grote zaal draait, dan kan ik dat geluid ook heel makkelijk doorzetten naar het restaurant. Of juist niet. Net wat de gast wil..."
Arjan Sierhuis, Laurentz Eten en Drinken


Xilica
M-Sound is leverancier van het Xilica systeem in Laurentz. Het systeem is zo gebouwd en ingesteld, dat het personeel van Laurentz via een tablet gemakkelijk licht en geluid kunnen regelen in alle vertrekken en snel kunnen omschakelen tussen de verschillende functies die het pand heeft. Ingewikkelde apparaten met talloze knopjes maakten plaats voor een intuïtief touchscreen. Sierhuis plaatst zijn vinger op het scherm en geeft een voorbeeld: “Als er een DJ op een bedrijfsfeest in de grote zaal draait, dan kan ik dat geluid ook heel makkelijk doorzetten naar het restaurant. Of juist niet. Net wat de gast wil. Bovendien houd ik altijd controle over het volume”.  In samenwerking met de leverancier van het kassasysteem wordt de achtergrondmuziek digitaal aangeleverd en samengesteld. Ook dat gaat helemaal automatisch en is altijd lekker up-to-date. “En als de directeur van een bedrijf even een welkomstwoordje met een microfoon wil doen dan schuif ik dat er op het touchscreen zo bij, zonder dat ik een techneut nodig heb. ”


Advies op maat
Het automatiseren van licht, geluid en video kent ongekende mogelijkheden voor bedrijven, instellingen, scholen en zalencentra. Doordachte oplossingen, gebruiksgemak en betrouwbaarheid zijn altijd onze uitgangspunten. Ben u benieuwd naar de slimme oplossingen die wij voor u kunnen bieden? Heeft u behoefte aan meer gebruiksgemak en betrouwbaarheid? Neem dan contact op met M-Sound via 0251 – 211 622 of stuur een mail aan info@m-sound.nl. We geven u graag een demonstratie van Xilica en helpen u bij het vinden van de meest eenvoudige oplossing voor elke uitdaging op het gebied van licht en geluid.

Opdrachtgever
Laurentz Eten en Drinken

Categorie
Installatie en advies